Website traffic statistics

pondělí 5. června 2017

NA SÍDLIŠTI OSTRAVA DUBINA TO ŽIJE

  Marná sláva, pořád to povídám. Tyhlety nárazové vlny tropických veder a následného dusného počasí před přicházejíci bouřkou, to není dobré pro nikoho. Platí to i pro Ostraváky, lhostejno, zda se jedná o seniory, juniory, nebo naši zlatou mládež. 

  To si takhle vykračujete o víkendu, za ranního kuropění, po ještě ztichlém sídlišti Dubina, na trase z nočního klubu, hospody, šantánu či opiového doupěte a míříte, s dobrou myslí, direkt ke svému domovu. 

A najednou - bác! 
Okluzní fronta nad Biskajským zálivem způsobila toho rána počasí tak teplé a dusné, že to prostě porazí i juniorku, která, v doprovodu kamarádů, spořádaně kráčí k již výše uvedenému rodinnému krbu. 

  Neočekávaně příjde celková slabost, studený pot, sucho v ústech a váš mozek přepne zrak ze systému PAL na systém SECAM a náhle vidíte černobíle.  Pak už jen máte nohy jako z hadrů a jdete k zemi. 






Je-li nouze nejvyšší - pomoc záchranářů nejbližší.  

  Naštěstí k indispozici došlo v městské aglomeraci, kde služby fungují skvěle a platí to i o Policii České republiky a Záchranné službě Ostrava, páč tu máme Integrovaný záchranný systém

  Jeden telefonát někoho z účastníků na linku 112 a za pár okamžiků kamera v mém laciném postarším mobilu Nokia zachycuje příjezd policistů a poté i žluté sanitky záchranářů, kteří pak společně pomáhají a chrání. 

  Pravda, během akce došlo k jisté verbální výměně názorů jednoho z účastníků incidentu se zevlujícím obyvatelem sídliště Dubina, který, z bezpečí svého balkónu, hlasitě glosoval počínání mládežníků dole a nahlas předkládal řešení, realizovatelné v případě, že by byl jejich fotr. Ale co už, nějaká ta hádka, to nepadá na váhu. Policista ostatně nervózní situaci rázně zklidnil.

  Neboť lépe 1x vidět, než 100x číst, můžete se s dramatem jistého víkendového rána seznámit na vlastní oči. Omlouvám se za video horší kvality (480p), jsem chudý proletář a nemohu si dovolit, pro natáčení příspěvků do svého blogu, pořídit nějaký drahý mobil s HD/UHD rozlišením. 

Enjoy it! 








  A prosím p.t.publikum, abych nebyl špatně pochopen a onálepkován jako zapšklý, nepřející mameluk. 

  Jsem naopak člověk tolerantní, přejícný a uznávám, že smrknout si takhle o víkendu lajničku koksu, nebo nalít si do hlavy pivo, víno, či něco velejemných destilátů, může být příjemné a není to nic proti ničemu :-)  
Jenom dejte, synci a děvuchy, bacha na to počasí, když jdete z harendy domů.