Website traffic statistics

středa 6. června 2018

TRABLE S VYSAVAČEM

Jsem rozvedený muž, žiju sám a tak si mohu dovolit luxus dělat si co chci, kdy chci a to platí i o úklidu. K smrti nerad utírám prach a pražádné oblibě se u mě netěší ani luxování. Protože mě do toho žádná ženská nekafrá, luxuji pouze tehdy, pokud chci, což znamená, že v podstatě vysávám jen tehdy, když má u mě být na víkend, či prázdniny moje dcerka Ája.

   Dnes tedy opět vytáhnu svůj AEG Vampyrino, zapnu a zdá se mě, jako by měl slabý tah. OK, asi je plný sáček. Otevřu vysavač, sáček se mě zdál poloprázdný, ale budiž, vyměnil jsem za nový, zavřu kryt, spustím vysavač a furt nic, skoro žádný tah a to ani, když dám reostat na plný výkon 1300 W. Začínám vidět rudě a velmi sprostě nadávám. Mám chuť vysavač rozšlapat a pak si u Mall.cz objednat nový.



   Nakonec mě napadne jedna myšlenka. Což když je ucpaná hadice? Přestávám nadávat a kopat do vysavače. Odpojím trubici, zapnu vysavač, přiložím dlaň a cítím sací efekt silný jak u čerpadel Dolu Zárubek na Slezské Ostravě . Tím se vše vysvětluje! :-)

Hledám, testuji a zkouším. Nakonec zjišťuji, že ucpaná není hadice, ale tyč k hadici.

   Zkouším ji prošťouchnout vařečkou. Krátká. Zkouším dřevěnou tenkou laťku, co tady doma, ještě s nějakými krámy, zůstala po mé bývalé. Krátká. Chce se mě brečet vzteky a mám chuť opět kopat do vysavače.

   Říkám si, kdybych tak měl doma takovou tu pružinu, co používají instalatéři. Kdyby - chyby. A pak mě napadne, že mám doma dlouhý kabel, jenž slouží na propojení PC a routeru. Beru kabel, zasunuji do trubice a pevně tlačím.



   Pak narazí konektor na ucpanou část. Zatlačím ještě usilovněji, ozývá se nějaké puknutí, kabel jde durch a z trubice se vysype smetí, společně s bebechy a prachem, jenž ji ucpaly.

   Hlavou se mě mihne veselá myšlénka: "Vidíte, mladá paní, tak jste se bála a už je uvnitř" Ovšem, tohle se vztahuje k poněkud jiné záležitosti. ;-)

  Pak už jenom uklidím ten binec po servisním zásahu, odnesu kabel do šuplíku, vyluxuji kvartýr a pro dnešek mám "fajront".
  



Foto: křeček Charlie (Hamster Charlie). 


Dodatek pro organizace PETA a International Animal Rescue: během události nebylo ublíženo žádnému zvířátku a náš křeček Charlie 🐹 nebyl příčinou ucpaného vysavače, je živ a zdráv. 🐾