Website traffic statistics

čtvrtek 5. prosince 2019

ADVENT NA SÍDLIŠTI DUBINA

Představte si: je 5.prosinec 2019, 07:50 hod, venkovní teplota je -2°C, bez sněhové pokrývky, protože, jak nás varovala svatá Gréta, globálně se otepluje. Ostrava, jak víme, zatím nevyhlásila stav klimatické nouze a tak je patrně občanům Ostravy souzeno trpět pod ataky CO2  :-) 

FOTO: svatá Gréta.


Tu náhle uslyším rachot motoru vytočeného do nejvyšších otáček. 
Podívám se z okna a naskytne se mě pohled na jakýsi samohyb bez identifikačních znaků, řízeného šoférem, jenž důkladně je zachumlán ve vaťáku a s beranicí na hlavě. 

VIDEO (mobilní záznam).


PANIKA!!! 
V první chvíli jsem se domníval, že Putin konečně hybridně zaútočil a Rusové jsou tady. Ostatně, v masmédiích nás neustále varují před ruskou hrozbou, aby loajální občané pochopili, že Rudá armáda číhá za hraničními mezníky (také jste v noci slyšeli tu kanonádu?).  

FOTO: zlý, zlý Putin.


Po chvilce pozorování mě došlo,že nejedná se o nějakou light modifikaci zvěčnělého tanku T-34, ale, že je to patrně nějaká sekačka trávy, kterou jsem tady u nás na sídlišti viděl už na jaře a v létě, několikrát. Rozespalost (ano, řvaní motorů je poetický budíček) způsobila, že jsem chvilku tápal. 

FOTO: poeticky působící pruhy vysekané trávy.


Ta úleva! 
Nakonec jsem byl rád, že v prosinci sekají trávu, luxují listí a nejedná se o invazi z Východu.

FOTO: někde se tráva seká, někde ne, páč je Advent.


Teď už spokojeně popíjím šálek dobrého mocca a doufám, že když ÚMOB Ostrava-Jih takto investuje v prosinci, že budou, později, třeba v lednu 2020, peníze na úklid sněhu, nebo na posyp namrzlých chodníků.

Bůh žehnej starostovi!